DSC 0305

Semestra/yoga i Karibien

Vintersemester i Karibien
Efter snart 10 års erfarenhet av att leva och bo halvårsvis på Carriacou vill jag, Jeanette Henderson, dela mina erfarenheter och få fler till att upptäcka denna fantastiskt vackra och orörda plats. Om du reser själv eller önskar resa med andra alt. i en mindre grupp, alla kombinationer är möjliga. Vintern 2017-18 anordnas även en yogaresa. Något jag länge önskat skulle bli av då ön har det lugn som är passande för yoga och meditation.

Yogaresa
Yogaresa tillsammans med Sara Nilsson, Hatha och Restorative-lärare, 5-15 mars 2018. Sista anmälningsdagen 30 november. 

Carriacou
Carriacou Island är den största ön i ögruppen Grenadinerna bland de södra Små Antillerna i Karibiska havet i Västindien. Ön tillhör Grenada och befolkningen uppgår till ca 8 000. Ön har en areal om cirka 34,1 km² med en längd på cirka 11 km och cirka 3 km bred. Huvudort är Hillsborough med ca 600 invånare, övriga större orter är L'Esterre, Grand Bay, Harvey Vale och Windward. Carriacou omges av några småöar med Mabouya och Sandy Island i väst och Saline Island (0,3 km²), White Island, Fregate Island (0,4 km²) och Large Island (0,5 km²) i söder. Hela området omges av ett korallrev.

Alternativ till boende på Carriacou

Finns flera alternativ på boende, rum, pensionat, hus. Vill du bo bekvämare eller budget varianten? Finns ställen både för den stora som lilla plånboken. Nedan några ex. Tyrrel bay's hide away är mitt ställe som jag hyr ut via Airbnb, Självklart kan ni kontakt mig direkt och behöver inte gå via Airbnb. 

 

 

Sagt om Jeanette och Tyrrel Bay's boendet...

Skräddarsyr din resa till Carriacou

Kanske är ni ett par, vänner eller är du ensam och önskar vara del i en mindre grupp. Vill du öluffa fast du har endast några få veckors semester. Är du den aktive eller önskar du en mer tillbakalutad semester eller varför inte en kombination av de både?

Ex. på olika aktiviteter: 

  • Dagsturer till obebodda öar med snorkling och BBQ lobster lunch. 
  • Dagstur till Tobago Cays, marint naturreservat, snorkling med sköldpaddor, eagle rays och korallfiskar.  
  • Dyka
  • Kitesurfing
  • Beachhäng
  • Vandring
  • Paddla bland mangroves och oysterbeds. 
  • Middag på beachen med lägereld och musik av lokala trummare.

Oftast vill vi hinna med så mycket som möjligt på några få semesterveckor, men tid är pengar. Kom ner och ödsla inte tid på att huzzla runt och få tag på "rätt person" och få "bästa" priset etc. Låt mig göra jobbet åt dig. Skräddarsyr din unika upplevelse utifrån dina önskemål.  

Jeanette Henderson
De flesta av oss har något vi går omkring och dagdrömmer om. Min dröm var att få spendera mer tid utomlands, att få uppleva andra kulturen, få mer vidgade vyer. Jag kom till ett vägskäl i livet och beslutade mig för att aktivt få dagdrömmen till att bli verklighet. En kort tid efter fick jag en inbjudan av mina grannar i Uppsala till Carriacou där de driver ett pensionat.  Året var 2007 och jag blev helt "såld", har sen dess spenderat mina vintrar på Carriacou och grannöarna, St. Vincent and the Grenadines. Sommarhalvåret spenderar jag med att driva Edeby Gästfrihet tillsammans med Kent Lööf.
Kontakt: carriacouforyou@gmail.com

Sagt om Jeanette och Tyrrel Bay's boendet
Lägenheten i Jeanettes hus var jättemysig och hade allt man behöver. Vi åkte ut på en trip till Tabago Keys med båt, och det var en otrolig upplevelse, så turkost vatten o vita stränder har jag aldrig sett. Dessutom fick vi snorkla med havssköldpaddor, wow alltså! Carriacou är en lugn och grön/skön ö, mysig till max. Jag åker absolut tillbax </body></html>
Fia Karlsson April 2017 

Jeanette, vår värd/guide får 5⭐️av 5 möjliga. Ordnade turer och upplevelser till bra priser, och till ställen vi aldrig hittat annars. Var hjälpsam och tipsade om bra resturanger och om praktiska saker om resan. 
Åkte till otroligt fina öar o stränder där vi ibland fick vara helt ensamma och på en ö hade vi turen att simma o snorkla ifred m sköldpaddor en hel dag! Hennes boende var jättemysigt, städat o fräscht. Dock en liten bit att gå till Paradise Beach huset ligger högt uppe med en underbar utsikt!  // Jennie Roberts April 2017

En fantastisk plats och magiska upplevelser, turkosa vatten, vita stränder, meterstora sköldpaddor, rockor, barracudor, eremitkräftor.. det kändes så overkligt och ändå var just jag där! Otroligt!
Jeanette var en bra värdinna, mån om sina gäster att vi hade det bra o rent omkring oss. Hon visade oss runt på Carriacou och öarna utanför med de mest fantastiska stränder o platser, hon ordnade bra utflykter till en bra peng! Huset är vackert och ligger bra till med en jättefin utsikt över bukten! Det var en bit att gå till Paradise beach men det gick bra ändå, promenad eller buss! Jag skulle gärna åka tillbaka! Minnen för livet! /Mikaela kjellgren

Carriacou var som ett litet paradis med sin vackra natur. Med ett charmigt boende hos Jeanette som var en helt suverän värdinna. God mat, fantastiska upplevelser och äventyr. /Sofia Ahlholm


Jeanette's place is Cariacou was great. The whole island is pretty low-key. Tyrell bay has a few restaurants that are within walking distance of the house that we were able to eat and drink at. Also a short walk down the hill from the house is the main road where it was easy for us to catch the bus to other parts of the island. By far the best part of Jeanette's house is the outside deck that has a hammock a big table to sit at and a picturesque view. While on the island it was really easy to arrange for a day long snorkel trip, we took advantage of that. There was one minor issue we had with the water turning off, Jeanette was quick to respond and get someone out to fix the water pump.

Dylan Jhaveri, Airbnb gäst, Juni 2017

Jeanette was an amazing host, she helped us to arrange the car and a boat to Sandy Island and made our stay very easy. The house was nice and comfy, was in a quiet area but close to shops, restaurants and the water. Highly recommended place to stay in Carriacou. 
Paula & Albert, Airbnb gäst 
April 2017

Yogaresa, 5 - 15:e Mars 2018

Välkommen att följa med på Sara Nilssons yogaresa till Carriacou och fördjupa din egen praktik.  
Medarrangör Jeanette Henderson.  

Att göra
Utöver att yoga, sola, bada och äta gott går det också att åka på utflykt till någon utav grannöarna och snorkla bland vackra koraller. Vi kommer också anordna karibisk grillkväll med lokala trummisar och dans.

Yoga
Varje dag har vi två yogaklasser, med undantag för de dagar vi gör utflykter (som är frivilliga).

Boende
Paradise beach bara några få steg ner till vattnet. Två alternativ till boende, mer info...

Resa dit
Flyg ToR kostar mellan 6500 - 9000 kr, och innebär vanligtvis en övernattning på vägen dit. Du bokar din egen resa. 

Kostnad
Från 5750 - 11 000 kr per person, beroende på hur du väljer att bo. Det går att dela rum, och det går också att bo själv i Bungalow. Priserna är för 10 nätter inkl. frukost och yoga. Kostnad för utflykter tillkommer.

Mer info: info@saranilssonyoga.com

Sara Nilsson, Hatha och Restorative-lärare

För mig är yogan en del av mitt stora intresse för personlig utveckling och viljan att förstå mig själv och andra på ett djupare plan. Sedan 2009 arbetar jag med ledarskapsutbildningar för unga vuxna och jag älskar verkligen att skapa utrymme för människor att reflektera och lära känna sig själva. I yogan har jag funnit många paralleller till ledarskapet och tydligast är att båda handlar om en individuell resa för ökad självkännedom. Jag är Hathayogalärare och har själv utövat yoga sedan 2012. Mina klasser präglas av tydlighet och lugn då jag tycker det är viktigt att vi får lära oss positioners rätta utförande.